De 7 Grootste Tijd Verspillers van dit Moment.


Terwijl de wereld bezig is met het grootste "thuiswerk experiment" in de moderne geschiedenis, zijn individuen koortsachtig op zoek naar manieren om productief te zijn terwijl ze veelal voor de eerste keer echt van thuis werken. Het balanceren van privé en werktijd die meer dan ooit in elkaar overvloeien is een ongelooflijke uitdaging voor velen. Ook kinderen die nu thuis zijn en veel aandacht vragen van de ouders zorgen ervoor dat thuiswerken soms eerder een leuk idee dan een succesvolle uitvoering is.

In dit artikel gaan we op zoek naar zaken waar momenteel het meeste tijd en productiviteit aan verloren gaan en waar de grootste win zit.


1. Je smartphone!

Je weet wel, dat fantastische toestel die je leven zoveel beter kan maken. Helaas meestal de toestellen die ons leven zoveel drukker maken. Notificaties op onze smartphone bereiken een ongeziene hoogte. Als je weet dat ruim 77% van de volwassen bevolking in België een actieve social media gebruiker is, en elke gebruiker gemiddeld 6,7 accounts te managen heeft is het logisch dat onze smartphone niet meer stil staat. Onderzoek toont trouwens aan dat ruim één derde van de smartphone notificaties je gevoel negatief beïnvloedt! Eén derde! Waarom tonen andere onderzoeken dan aan dat meer dan 60% van de smartphone gebruikers nooit zijn notificaties aanpast? Zet je smartphone gerust wat meer in de "niet storen" modus, en stel deze in zodat je enkel notificaties ontvangt van de mensen die écht het verschil maken in je leven.


2. Social Media.

Hoewel dit puntje natuurlijk naadloos aansluit bij het vorige, en zelfs min of meer in dezelfde categorie valt, willen we er toch even bij stilstaan. Heel soms heb ik op social media eens iets die ik wil opzoeken. Iets interessants die ik de avond voordien gelezen heb maar niet heb opgeslagen. Als ik het de dag nadien wil terugvinden kom ik veelal tot de vaststelling dat het niet blijft bij het opzoeken van dat ene artikel. Telkens kom ik tot de vaststelling dat ik verder begin af te glijden in het lezen of bekijken van zaken die er absoluut niet toe doen. Het is soms zo erg dat ik na enkele minuten mezelf moet vragen: "Wat kwam ik hier nu alweer zoeken? Ah, juist, dat artikel van euhm... Wat was het ook al weer?". Laat dat jou niet overkomen en schroef je social media gebruik terug. Op de meeste smartphones kun je dit doen via de instellingen voor schermtijd. Zo krijg je na een door jou ingestelde tijd in die app een melding, of sluit de app zichzelf af. #beproductive #yourwelcome


3. Je e-mail programma!

Een derde grote tijdverspiller is e-mail. Als we over e-mail eens kritisch gaan nadenken, (wat we vanuit Business Life School overigens graag stimuleren) dan is e-mail toch gewoon een tool om andermans agenda in jouw vakje te duwen? Hoeveel van de e-mails die je op dagdagelijkse basis krijgt dragen rechtsreeks bij aan het behalen van JOUW doelen? Of ben je door je e-mails vooral bezig met het helpen behalen van de doelen van anderen? En doen deze mensen dat ook voor jou? In vele gevallen niet. Ons advies: Zet vaste tijdstippen in je agenda om mails te beantwoorden. Bijvoorbeeld van 10u30 tot 11u30 en van 15u tot 16u. Het voordeel die je zult ervaren is dat je door de deadline van max 1u, je sneller zult scannen naar belangrijke e-mails en je dus efficiënter zult omgaan met de tijd je hebt.


4. Vergeet niet te lachen!

Het is ondertussen al lang een aangenomen feit dat mensen die zich goed voelen, ook beter presteren. Wat doe jij om je eigen fun factor te verhogen. Wat doe je zelf om ervoor te zorgen dat je meer plezier hebt in je werk? Om ervoor te zorgen dat je medewerkers zich kunnen uitleven en amuseren op de werkplek. Het is misschien een goed moment om hier rond een aantal zaken te plannen, voor wanneer je interne klanten terug 100% actief zijn. Ik neem aan dat je graag zou willen dat ze zich goed voelen wanneer ze terug met jou kunnen samenwerken?

Gerelateerd: Hoe je Gevoel je Resultaat Bepaalt.


5. Sluit het nieuws buiten!

We hebben het er al een aantal keer over gehad, het nieuws is echt besmettelijk voor je. Niet alleen voor je gemoedstoestand, maar zeker voor je productiviteit. Is het je al opgevallen dat als je naar een nieuwssite gaat het zeer moeilijk is om slechts 1 artikel te lezen. Stel nu nog dat je echt op zoek was naar nieuws rond een specifieke topic. Voor je het weet ben je door een goed geplaatste en aantrekkelijk verwoordde titel verder weggezogen in die website. En voor je het weet... Is het middag. Helaas, weer geen productief werk gedaan deze voormiddag. Daarnaast is het belangrijk om te beseffen dat wat in het nieuws komt geen correcte representatie is van de realiteit! Net daarom kan het nieuws ervoor zorgen dat je verkeerde beslissingen maakt als ondernemer. Laat dit jou niet overkomen en sluit het nieuws af.

In zijn nieuwste boek, "Het Nieuwsdieet" gaat Zwitserse zakenman en auteur Rolf Dobelli hier in detail op in! Een aanrader, tijdens Corona tijden en daarbuiten!

6. Maak slaap een prioriteit.

Er is niets zo moordend voor je productiviteit dan een laag energie niveau. Naast voeding en beweging heeft slaap een ongelooflijke impact op je productiviteit. Lange tijden van te weinig slaap brengen je in een soort van roes. Het gevaar is dat je hierbij niet altijd beseft dat je al ruime tijd slaap tekort hebt. Het is een soort van gewoonte geworden om zo te functioneren. Wist je dat zelfs voor een korte tijd te weinig slapen al nefaste gevolgen kan hebben? Dit is een beperkt lijstje van nadelen van slaaptekort.

  • Slaaptekort zorgt ervoor dat je focussen en aandachtig zijn exponentieel moeilijker is.

  • Slaaptekort zorgt voor verminderde creativiteit en verminderd je vermogen om succesvol problemen op te lossen.

  • Slaaptekort vertraagt je reactiesnelheid. Dit is dan weer gevaarlijk bij autorijden en gebruik van machines.

  • Tijdens je slaap worden de neurale connecties versterkt. Dit zorgt ervoor dat herinneringen zich verplaatsen van korte termijn geheugen naar lange termijn geheugen. Zonder voldoende slaap wordt je dus letterlijk vergeetachtig!


7. Beweeg meer.

We zouden de verkeerde conclusie kunnen trekken dat we in drukke tijden geen tijd hebben om te sporten of te bewegen. Echter, het is belangrijk om dagelijks een routine van lichaamsbeweging te in bouwen. Wanneer we hebben gesport, bij voorkeur bij het beginnen van de dag, dan starten we de dag met een voorsprong. De effecten van sport 's morgens zullen ook gedurende de rest van de dag zijn positieve uitwerking hebben. Daarnaast voel je je meestal mentaal sterker als je je ook fysiek sterker voelt. Het is dus verkeerd om te denken dat je met sport of lichaamsbeweging werk tijd of productieve tijd wegneemt. Beter is om hier echt een punt van te maken en te ervaren hoe sport en beweging ervoor zorgt dat je meer gedaan krijgt in de tijd die rest.


Hoe ga jij bovenstaande tips gebruiken om meer uit je beschikbare tijd te halen? Om een succesvolle heropstart van de economie te krijgen zal het immers nodig zijn om onze persoonlijke productiviteit te maximaliseren. Stuur dit artikel gerust door naar je team of bevriende ondernemers die je een productieve dag toewenst!


BLS Logo White BG.png

QUICK LINKS

© 2020 by Business Life School

GET IN TOUCH

Cederlaan 27/1 2610 Antwerpen (Wilrijk)

  • Facebook
  • LinkedIn
  • Instagram

Mis geen enkele update!