Hoe je Gevoel je Resultaat Bepaalt.Hoe voel je je momenteel? Nee echt, hoe voel je je? Waar denk je aan? Ben je momenteel positief aan het denken? Of eerder negatief? Voel je je eerder goed? Of voel je je slecht? In deze blogpost helpen we je om zo snel mogelijk (terug) goed te voelen. Want je goed voelen heeft een directe impact op je resultaat!
Het is nu heel makkelijk om je slecht te voelen. In de media is er niet veel positief te vinden de laatste dagen. En hoewel het naar mijn mening ook in "normale" omstandigheden niet goed is om veel media te consumeren is dit nu zeker het geval. In een vorige blogpost gaf ik al een aantal tips om jezelf mentaal en fysiek gezond te houden tijdens deze crisis. Maar hoe kun je nu het snelst je eigen staat beïnvloeden?In deze grafiek zie je dat sociale activiteiten de kans op gelukkig voelen met liefst 193% vergroten! Geen wonder dat veel mensen zich nu meer dan ooit ongelukkig voelen. We zitten namelijk onder het motto #blijfinuwkot allemaal met onszelf opgescheept de laatste dagen. Maar wat doe je NU om jezelf terug goed te laten voelen als je NIET met andere kunt afspreken?Ken je van die mensen die altijd goed gezind zijn? Van die mensen die ongeacht de situatie precies alles op een rijtje hebben. En ik heb het niet over die extreme positivo's die er zelfs in slagen om op een begrafenis een soort van misplaatst enthousiasme te demonstreren. Nee, ik heb het over mensen die zich meestal gewoon GOED voelen.


Als je een rondvraag zou doen, zul je snel tot de vaststelling komen dat mensen zich allemaal graag goed voelen. Maar als je dan doorvraagt naar wat volgens mensen de strategie is om dat te bereiken, moeten de meeste mensen het antwoord schuldig blijven.

Onderzoek toont echter aan dat er 3 eenvoudige zaken zijn die je kunt doen om je stemming positief te beïnvloeden:


1. Zet je lichaam in beweging!

De dag 's morgens beginnen met sport geeft je altijd de mogelijkheid om jezelf een soort van stroomstoot te geven om er aan te beginnen. Nog voor je lichaam goed en wel beseft dat het moet wakker worden heb jij al je loopschoenen aan en trek je de deur achter je dicht. Of je sleept jezelf naar beneden waar je misschien een fitnesstoestel klaar hebt staan om je in actie te zetten. Dit is natuurlijk een goeie manier om snel wat beweging op te doen, het hart eens goed te laten pompen en de dag met energie en enthousiasme aan te vangen. Maar wat doe je tijdens de dag om je energie en je goed gevoel hoog te houden? Als je veel achter je bureau zit, sta dan zeker om de 50-60 minuten eens recht om je benen te strekken. Tussentijds kun je ook eens je armen goed uitstrekken boven je hoofd, of eens wat strek oefeningen doen. Dynamisch stretchen is ook altijd een goeie optie om het bloed even terug te laten stromen.


2. Praat positief tegen jezelf.

Luister, er is maar 1 iemand die 24/7 bij je is. Dat ben JIJZELF! Elke gedachte die in je opkomt, en elk woord die je uitspreekt, spreek je ook uit tegen jezelf. Let dus goed op wat je zegt en praat vooral stimulerend tegen jezelf! Tegen jezelf zeggen dat je een stom kieken bent omdat je opnieuw die e-mail verstuurde zonder bijlage helpt dus niet! Wil je hier graag meer over leren? Dan kan ik je zeker Dr. Shad Helmstetter zijn "Wat zeg je wanneer je tegen jezelf praat." aanraden.


3. Je kijk op de toekomst.

Hoe kijk jij naar de toekomst? Zie je de toekomst eerder positief in, of eerder negatief? De manier waarop jij focust op de toekomst bepaalt je gevoel in het nu. Probeer het maar. Denk eens aan alle economische schade die het Corona virus momenteel aanricht. Denk eens aan alle uitdagingen die je momenteel bezighouden om toch maar je business in stand te houden... Niet bepaalt om vrolijk van te worden, nietwaar? En doe nu eens de oefening omgekeerd: Denk eens aan hoe fantastisch het zal zijn als we eindelijk terug onze activiteit als voorheen kunnen doen. Denk eens aan de voordelen die deze crisis ons geeft. Bijvoorbeeld dat mensen nu zo gewoon worden aan digitale meetings, dat je in de toekomst waarschijnlijk de helft minder in de file zult staan. Denk eens de opportuniteit die online shoppen nu ook voor jouw business kan betekenen. Denk eens aan de waarde die de aandelen die je nu koopt binnen een paar jaar zullen hebben... Dat geeft alvast een beter gevoel denk ik.


4. Muziek! (Bonus) Waar we naartoe luisteren heeft ook een enorme impact op onze stemming. Heb jij een playlist met "Happy Music"? Ik alvast wel, en ik raad het je aan! Iedereen heeft wel van die nummers waar je onmiddellijk een ongelooflijk goed gevoel van krijgt. Soms denk je terug aan het moment waar je was toen je dat nummer voor het eerst hoorde, of met wie je toen samen was, en je krijgt onmiddellijk een smile op je gezicht!


Grootse prestaties worden niet geleverd in een slechte stemming. Topsporters, atleten, topverkopers en business professionals* uit alle rangen en standen gebruiken bovenstaande technieken om hun prestaties te beïnvloeden omdat ze weten dat ze beter presteren in een goeie stemming.


Wat ga jij nu doen met deze 3+1 tips om je stemming te beïnvloeden?

1. Beweeg. 2. Praat enkel positief! 3. Behoud een positieve focus! (Denk aan de mogelijkheden die er aan komen.)

4. (Bonus) Gebruik muziek die je goed laat voelen.


Stuur dit artikel gerust door naar vrienden of kennissen die je een goed gevoel wil geven!

*Bron: Youtube - The EconomistBLS Logo White BG.png

QUICK LINKS

© 2020 by Business Life School

GET IN TOUCH

Cederlaan 27/1 2610 Antwerpen (Wilrijk)

  • Facebook
  • LinkedIn
  • Instagram

Mis geen enkele update!